A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

БУЛІНГ МАЄ СВОЮ ЦІНУ – ШТРАФИ, ГРОМАДСЬКІ ТА ВИПРАВНІ РОБОТИ ВЖЕ ЧЕКАЮТЬ НА СВОЇХ «ЖЕРТВ»

Дата: 27.09.2019 08:07
Кількість переглядів: 563

Фото без описуБУЛІНГ МАЄ СВОЮ ЦІНУ – ШТРАФИ, ГРОМАДСЬКІ ТА ВИПРАВНІ РОБОТИ ВЖЕ ЧЕКАЮТЬ НА СВОЇХ «ЖЕРТВ»

 

     Навчання у школі – це той період життя, коли процес формування особистості набирає все більше обертів. Діти демонструють свій характер та  вподобання, кожен хоче бути почутим, але в деяких шкільних колективах подібне самовираження може стати однією із причин булінгу.

     Учні старших класів Сумської загальноосвітньої школи № 12 обговорили з фахівцями юстиції проблему цькувань серед однолітків, особливу увагу приділили наслідкам та відповідальності за протиправні дії. Так, школярі дізналися, що булінг має негативний вплив, як на булера так і на жертву.

     Правники зазначили, що кривдники, через постійну агресію починають рідше проявляти до свого оточення співчуття та розуміння, тому як наслідок, все більш суб’єктів стають постраждалими. Рідні та близькі люди також можуть не стати виключенням у списку хуліганів, чий негатив не омине навіть їх.  А на жертв булінгу чекає низька самооцінка, поява фобій та комплексів, а також можливі довготривалі депресії та суїцидальні настрої.

     За шкільне цькування доведеться відповідати, тому юристи попередили, що на булерів та їх батьків чекають штрафи та громадські роботи. Керівник закладу освіти, який замовчуватиме про випадки булінгу серед учнів, також не залишиться без штрафу та виправних робіт до одного місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь