A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

ЯК ПРАВНИКИ НАГАДУВАЛИ БАТЬКАМ ПРО ДІТЕЙ

Дата: 07.10.2019 09:31
Кількість переглядів: 792

Фото без описуЯК ПРАВНИКИ НАГАДУВАЛИ БАТЬКАМ ПРО ДІТЕЙ

 

     Аліментні борги не завжди погашаються вчасно та добровільно. Інколи для пробудження сумління у безвідповідальних батьків вистачає лише бесіди, а інколи доводиться застосовувати до неплатників обмеження, що передбачені  законом #ЧужихДітейНеБуває, який бувініційований Мін’юстом. Громадяни своєю поведінкою вже самі обирають, які важелі застосовувати до них державним виконавцям.

     Накопиченийборгпо виплаті аліментів змусив тростянчанина швидко на нього відреагувати, погасивши у повному обсязі. Проте варто зазначити, що подібна обачливість не з’явилась би у чоловіка без допомоги фахівців юстиції Сумщини. Правники помітили, що батько починає ігнорувати рішення суду, яке зобов’язало його сплачувати кошти на утримання дитини. Під час профілактичної бесіди з юристами  неплатнику було повідомлено про появу 5-тисячного боргу.Крім того, його попередили про застосування обмежувальних заходів у майбутньому, зокрема про заборону виїзду за кордон.Правильно проаналізована ситуація зберегла чоловіка від законодавчих санкцій, а також не змусила його скасовувати вже заплановану подорож за межі країни.

     Житель Білопільського району після бесіди з юристами також одразу згадав, що давно не перераховував своїй доньці аліменти. Ознайомившись із законодавчими важелями впливу, що чекають на кожного неплатника аліментів, який понад 3 місяці уникав виконання батьківського обов’язку, чоловік впевнено вирішив, щона практиці не бажає відчувати дію примусових заходів. Так, сплачений борг у розмірі 5 тисяч гривень зберіг права чоловіка від обмеження, а майно та банківські рахунки від арешту.

     До речі, цьогоріч батьки-аліментники сплатили понад 125 мільйонів гривень на користь молодого покоління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь