Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

«ШЛЮБ ЗА ДОБУ» ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ: БЕЗКОШТОВНО ТА У СКОРОЧЕНІ СТРОКИ

Дата: 21.10.2019 10:56
Кількість переглядів: 3744

Фото без опису«ШЛЮБ ЗА ДОБУ» ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ: БЕЗКОШТОВНО ТА У СКОРОЧЕНІ СТРОКИ

 

     Фахівці юстиції Сумщини, впроваджуючи правопросвітницьку кампанію Мін’юсту #ПраваЗахисників, реалізовану в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», інформують щодо окремих можливостей для учасників Антитерористичної операції (АТО) та Операції об’єднаних сил (ООС).

     У липні 2016 року відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 року №502-р запроваджено проєкт щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.

     Ініціатива Мінюсту «Шлюб за добу», яка, до речі, має великий попит серед закоханих по всій території України, на Сумщині реалізується у 4 населених пунктах: Сумах, Ромнах, Шостці та Тростянці.

     Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, нареченим необхідно зробити три простих кроки:

1. Обрати дату та час для проведення державної реєстрації.

2. Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу.

3. Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги.

     Державна реєстрація шлюбу проводиться уповноваженим працівником відділу державної реєстрації актів цивільного стану у приміщенні організатора реєстрації шлюбу у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання відповідної заяви.

     ВАЖЛИВО! При наданні такої послуги відділами державної реєстрації актів цивільного стану Сумської області з учасників АТО/ООС плата не стягується.

     Водночас зазначаємо, що військовослужбовці та учасники АТО за наявності відповідних підстав мають можливість скористатися правом, передбаченим частиною 1 статті 32 Сімейного кодексу України, - за наявності поважних причин керівником органу державної реєстрації актів цивільного стану може бути скорочений місячний строк для реєстрації шлюбу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь