Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

СУБСИДІЯ КОШТУВАЛА МЕШКАНЦІ СУМЩИНИ 25 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Дата: 12.11.2019 08:46
Кількість переглядів: 604

Фото без описуСУБСИДІЯ КОШТУВАЛА МЕШКАНЦІ СУМЩИНИ 25 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

     Субсидія – грошова допомога, яка надається на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг. Проте не всі громадяни можуть отримати таку фінансову підтримку від держави – мешканцям Сумщини, які мають заборгованість по сплаті аліментів понад 3 місяці, житлова субсидія не призначається.

     Переконатися у дії чинного законодавства мала змогу жителька Ромнів. Жінка впродовж тривалого часу ігнорувала економічні права своєї доньки Софії та накопичила перед дівчинкою борг у розмірі понад 20 тисяч гривень. Байдуже ставлення до чада стало приводом для фахівців юстиції Сумщини не тільки обмежити громадянку у правах, а й накласти штраф у розмірі понад 4 тисячі гривень.

     «Проте зачепила неплатницю «за живе» саме відмова в оформленні житлової субсидії, адже через аліментну заборгованість понад 3 місяці, державні профільні органи відмовляють несумлінним батькам у грошовій компенсації. Аби все ж таки оформити субсидію, роменчанка повністю погасила борг перед дитиною, який склав 25 тисяч гривень», - додала очільниця юстиції Сумщини Ірина Свистун.

     Варто зазначити, що на користь дітей Роменського району з початку 2019 року вже стягнуто 14 мільйонів гривень аліментів, загалом на Сумщині – понад 140 мільйонів гривень.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь