A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

ПАЛИТИ ЛИСТЯ ТА СМІТТЯ ЗАБОРОНЕНО!

Дата: 12.12.2019 13:01
Кількість переглядів: 502

    Фото без опису Шкода від спалювання листя і сухої трави багатолика і надзвичайно небезпечна. На превеликий жаль, українці рідко надають цьому ваги.
При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.
    Додаткова проблема полягає в тому, що з листям як правило горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. 

     У зв’язку з вищезазначеним, Боромлянська сільська рада звертається до громадян, організацій, підприємств громади з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву, листя, залишки рослинності та сміття, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь