A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

Деклараційна кампанія – 2020. Змінено терміни подання декларації

Дата: 23.03.2020 10:01
Кількість переглядів: 584

Деклараційна кампанія – 2020. Змінено терміни подання декларації

  Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що Законом України № 533 від 17.03.2020 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року продовжено до 1 липня 2020 року.

  Хто зобов’язаний цього року подати річну податкову декларацію про доходи, отримані у 2019 році, та як правильно це зробити вся інформація в інформаційному банері «Деклараційна кампанія 2020» на офіційному веб порталі Державна податкова служба України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-/.

 За вищезазначеним посиланням розміщена вся актуальна інформація: зокрема, нормативно-правова база;податкова декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік: форма звітності; основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи; звільнення від подання податкової декларації про майновий стан і доходи; способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи; куди подається податкова декларація про майновий стан і доходи; граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; відповідальність за несвоєчасну сплату узгодженої суми податкових зобов’язань; податкова знижка для фізичних осіб; зразки заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи; інформаційні повідомлення.

  Звертаємо увагу жителів Сумщини, що декларація про доходи подається ще й для отримання податкової знижки. Декларація для отримання податкової знижки, тобто часткового відшкодування витрат на навчання, страхування, іпотечне кредитування подається протягом усього року.

  За посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html розміщено відеоурок щодо  заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян. Переглянувши його, користувачі зможуть дізнатися як правильно заповнити декларацію крок за кроком та як при цьомууникнути помилок. Звертаємо увагу, що б подати декларацію  через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати електронний підпис.

  Хоча Податковий кодекс України і не передбачає подання декларації усіма без винятку фізичними особами, Головне управління ДПС у Сумській області акцентує увагу, що  добровільне декларування доходів - свідомий обов'язок громадян!

 

 Свідоме декларування доходів та сплата податків – це вірний шлях до розбудови України, ознака цивілізованого суспільства, високої свідомості громадян та є одним з критеріїв партнерських взаємовідносин між платниками податків та державою.

 

  Не відкладайте декларування доходів, отриманих у минулому році, на останній день та вчасно їх задекларуйте.

 

Охтирське управління ГУ ДПС у Сумській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь