A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2020 14:03
Кількість переглядів: 8083

  27 листопада 2020 року напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів на центральному кладовищі с.Боромля біля пам’ятного хреста жертвам Голодомору відбувся мітинг-реквієм «Запали свічу пам’яті».

  На даному заході були присутні керівники громади, представники структурних підрозділів сільської ради, а також керівники закладів освіти громади.

  Перед початком мітингу відбулася заупокійна панахида за всіма спочилими, яку очолив настоятель Хрестовоздвиженського храму протоієрей Ярослав Воробей.

  «Майже 60 років це була заборонена тема в Україні. Про голодомор не тільки заговорили як про факт, що таки був, йому дали оцінку. Відповідною постановою Верховної Ради цю трагедію українського народу було визнано геноцидом. За масштабом, жорстокістю, цинізмом та організованістю з боку влади і наслідків для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.

  Голодомор – це не історична минувшина, а глибока демографічна і духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам'ять його очевидців. Це був розбій, свідомо спрямований на винищення українців. Людям, які вижили, ці роки запам’ятались на все життя», - сказала секретар ради Кліпатська Тетяна Миколаївна, яка закликала усіх присутніх запалити сьогодні свічу пам’яті, яка символізує біль і жаль за невинно закатованими нашими співвітчизниками в 1932-1933 роках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь