A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

АНАЛІЗ РОБОТИ ТРОСТЯНЕЦЬКОГО РАЙОННОГО СЕКТОРУ ФІЛІЇ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ»В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА І-ШЕ ПІВРІЧЧЯ 2021 РОКУ

Дата: 14.07.2021 11:40
Кількість переглядів: 5401

АНАЛІЗ РОБОТИ

ТРОСТЯНЕЦЬКОГО РАЙОННОГО СЕКТОРУ

ФІЛІЇ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ»В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ЗАІ-ШЕПІВРІЧЧЯ2021 РОКУ

  Діяльність персоналу Тростянецького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області  протягомІ-гопівріччя 2021 року спрямовувалась на виконання завдань щодо реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та пробації; організації взаємодії та контролю за діяльністю уповноважених органів з питань пробації щодо реалізації досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; здійснення організаційного та методичного забезпечення, пов’язаного з реалізацією заходів досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; організації взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими та благодійними організаціями; забезпечення контролю за дотриманням прав людини і громадянина при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

  Станом на 25.06.2021 до сектору пробації  надійшло 22 (аналогічний період 2020 – 27), із них 0 дітей (аналогічний період 2020 – 0 дітей),вироків суду стосовно осіб засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та 5 (аналогічний період 2020 – 4)  постанов про накладення адміністративного стягнення у виді громадських робіт та 1 (аналогічний період 2020 - 0) постанова про накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, а саме:

•  засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 1 особа (аналогічний період 2020  – 0 осіб);

•  засуджених до громадських робіт – 7 осіб (аналогічний період 2020  – 9 осіб);

•  засуджених до виправних робіт – 1 особа (аналогічний період 2020– 2 особи);

•  звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років – 11 осіб, із них 0 неповнолітніх, (аналогічний період 2020  – 6 осіб, із них 0 – неповнолітніх);

- порушники до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт –5осіб (аналогічний період 2020 – 6 осіб);

- порушники до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт – 1особа (аналогічний період 2020 – 1 особа);

- засуджених до покарання у виді обмеження волі – 0 осіб (аналогічний період 2020 – 1 особа);

- засуджених по покарання у виді штрафу – 2 особи(аналогічний період 2020 – 9 осіб);

- отримано ухвал про необхідність складання досудових доповідей – 19, із них  складено 18 досудові доповіді.

  Станом на 25.06.2021 на обліку перебуває27 (2020 рік – 28) осіб засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та притягнутих до адміністративної відповідальності у виді громадських та суспільно корисних робіт, а саме:

- засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 3 особи (аналогічний період 2020  –  3 особи);

- засуджених до громадських робіт – 4 особи (аналогічний період 2020  – 7 осіб);

- засуджених до виправних робіт – 1 особа (аналогічний період 2020– 2 особи);

- звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років – 19 осіб (аналогічний період 2020  – 16 осіб);

- засуджених до покарання у виді обмеження волі –0 осіб (аналогічний період 2020 – 1 особа);

- засуджених по покарання у виді штрафу – 1 особа (аналогічний період 2020 – 3 особи);

порушники до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт –0 осіб (аналогічний період 2020 – 0 осіб);

порушники до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт –3особи (аналогічний період 2020 – 1 особа);

  Всього знято з обліку 25 осіб (за аналогічний період 2020 – 3 особи) засуджених та притягнутих до адміністративної відповідальності.

За 6 місяців 2021 року співробітниками секторупробації були проведені перевірки КП «Чисте місто», КП «Міська ритуальна служба» таБоромлянськоїсільської ради, на предмет правильності виконання постанов та вироків суду щодо осіб, засуджених та притягнутих до адміністративної відповідальності у вигляді громадських робіт, складено 7 актів.

  За 6 місяців 2021 року до Тростянецького районного суду Сумської областінаправлено 3 клопотання про скасування звільнення від відбування покарання з іспитовим строком і направлення для відбування призначеного судом покарання.

 За 6 місяців поточного року за порушення умов відбування покарання засуджено 1підоблікового (за аналогічний період 2020 р. –3), за статтею 389 КК України (за ухилення від відбування громадських робіт).

  В дохід держави протягом року перераховано утриманих із заробітку засуджених до виправних робіт коштів на суму 9591,43  грн. Заборгованості підприємств, на яких працюють засуджені, немає.

  У звітному періоді щодо 2(у 2020 р. – 1)засуджених надійшла інформація щодо скоєння нових кримінальних правопорушень, із них 1 вчинено до постановки засудженого на облік пробації.

  Протягом звітного періоду надійшло 19 ухвал суду про необхідність складення досудових доповідей, з яких –4щодо неповнолітніх. Із загальної кількості 3 ухвали з терміном  підготовки менше 10 днів.

  Загалом було підготовлено за цей період 18 досудових доповідей, в т.ч. 4 на дітей. Надано висновок про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк у 15 випадках (4 щодо неповнолітніх обвинувачених).

 В рамках реалізації положень спільного наказу Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018 року № 974/5/567/609/280, яким затверджено Порядок взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, персонал сектору забезпечує сприяння засудженим, які готуються до звільнення, у визначені намірів щодо місця проживання, працевлаштування, наданні соціальних послуг та  вирішенні інших проблемних питань.

  Так, у звітному періоді  поточного року на адресу сектору надійшло 4 повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів). З них: 2 щодо можливості проживання; 2 щодо можливості працевлаштування; запити щодо сприяння в організації соцпатронажу засудженим віком до 35 років та щодо влаштування до спецустанов для звільнених засуджених віком старше 35 років не надходили.

  Всі повідомлення – запити з установ були опрацьовані та надіслані до відповідних органів з метою отримання відповідей про сприяння у вирішенні того чи іншого питання у межах компетенції.

  За звітний період на виконання судових рішень щодо направлення засуджених до місць обмеження волі не надходило. На даний час всього на виконанні залишається 1 судове рішення про направлення засуджених до місць обмеження волі, винесених у минулих роках.

  Протягом звітного періоду працівниками сектору разом із соціальною службою та бюро правової допомогибули організовані та проведені заходи, які направлені на ресоціалізацією та виправлення під облікових; забезпечено належну взаємодію з сектором ювенальної превенції відділенням поліції(м. Тростянець) Охтирського РВП ГУ НП в Сумській області.

  Протягом звітного періоду персоналом сектору проводились робочі зустрічі з керівниками судової гілки влади, керівництвом органів місцевого самоврядування. Найбільш актуальні питання, які виносились до обговорення стосувались якості складання досудових доповідей стосовно обвинувачених; визначення об’єктів та видів робіт на яких правопорушники відпрацьовуватимуть адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт; підготовка до звільнення засуджених, які перебувають у місцях позбавлення або обмеження волі на певний строк та ін.

  12.03.2021 проведена робоча зустріч із сільським головою Боромлянської сільської ради Романікою В.М. та 22.03.2021 – з директором Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Тростянецької міської ради Шаховою О.В., під час яких роз’яснювались повноваження уповноважених органів з питань пробації та подальшої взаємодії за напрямом пенітенціарної пробації. За результатами зустрічей складені протоколи від 12.03.2021 № 3 та від 22.03.2021 № 4.

  В системі службової підготовки забезпечено вивчення нормативних документів, що регламентують діяльність органівпробації. Всього опрацьовано з персоналом сектору 21 тема.

 З метою відкритості для громадськості діяльності Державної установи «Центр пробації», широкомасштабного висвітлення діяльності Тростянецького районного сектору та формування позитивного іміджу серед широких верств населення міста та району, а також, профілактики злочинності серед суб’єктів пробації та їх ресоціалізації, протягомшести місяців 2021 року було забезпечено:з нагоди 6-річниці прийняття Закону України «Про пробацію» у лютому відбувся виступ в місцевому радіо-ефірі начальника сектору з повтором передачі у 9 радіо-ефірах;у березні та квітні виступ начальника сектору з повтором передачі у 9 радіо-ефірахна тему: «Пенітенціарна пробація – це повернення у суспільство»,КП Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець» «Добре радіо». У травні 2021 року – на телеканалі КП Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець» Телеканал «ТVТ» на тему: «Якщо не тюрма, то… куди відправляють на громадські роботи та що таке пробація?», з повтором передачі у 4 ефірах.Внаслідок активної співпраці з надавачами відповідних послуг на веб-ресурсах державних організацій було опубліковано 8 матеріалів на сторінці Facebook Охтирського місцевого центру з надання БВПД.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь