Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

СЛУЖБА ПОРЯТУНКУ ІНФОРМУЄ ТА НАДАЄ РЕКОМЕНДАЦІЇ!

Дата: 30.07.2021 15:34
Кількість переглядів: 386

 

Фото без описуСЛУЖБА ПОРЯТУНКУ ІНФОРМУЄ ТА НАДАЄ РЕКОМЕНДАЦІЇ!

 

Так як вже на території Сумщини зареєстровані випадки пожеж під час збирання врожаю, тому метою недопущення таких випадків на території Тростянецької та Боромлянської територіальних громад Служба порятунку надає стислу інформацію сільськогосподарським підприємствам щодо правил пожежної безпеки:

- перед дозріванням колосових (у період воскової стиглості) хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових та торф'яних масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (з прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки.

- у період воскової стиглості збіжжя перед косовицею хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше50 га. Між ділянками слід робити прокоси не менше8 м завширшки. Скошений хліб з прокосів потрібн онегайно прибирати. Посередині прокосів робиться проорана смуга не менше4 м завширшки.

безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати на поготові трактор з плугом на випадок пожежі. У разі групового методу збирання до складу збирально-транспортних загонів необхідно включати спеціалізовані автомобілі з насосами (авторідино розкидачі, водороздавачі та ін.), пристосовані для гасіння пожеж зернових.

- у період збирання забороняється спалювання стерні, після жнивних залишків та розведення багать на полях.

Не дозволяється:

- робота тракторів, самохідних шасі, автомобілів та іншої збиральної техніки без капотіва бо з відкритими капотами (для запобігання потраплянню соломи на випускний коллектор двигуна). На комбайнах та інших машинах з двигунами внутрішнього згоряння, які не мають капотів, випускний колектор повинен бути захищений металевим щитком, що закриває його вздовж усієї довжини зверху та збоку;

- застосування паяльних ламп для випалювання пилу в радіаторах двигунів;

- заправляння збиральної техніки в хлібних масивах;

- заправляння машин у нічний час у польових умовах.

 

Важливо!Спалювання соломи на полі, бур'яну, сухої рослинності згідно з ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та  ст. 27 Закону України «Про рослиннийсвіт», забороняється випалювання сухої рослинності або її залишків тапередбачає за собою адміністративну відповідальність, а саме штраф від 3060 грн. до 6120 грн. згіднодо статей 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь