A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

У Боромлянській територіальній громаді реалізовано президентський проєкт "Активні парки - локації здорової України"

Дата: 09.11.2021 11:07
Кількість переглядів: 2283

 У Боромлянській територіальній громаді реалізовано президентський проєкт "Активні парки - локації здорової України" 

  Фото без опису«Активні парки - локації здорової України» – це один з проєктів, що входить у загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».

  Основною метою соціального проєкту є організація оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

  Соціальний проєкт передбачає нові форми залучення різних груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

   У Боромлянській територіальній громаді локація розташована на території Боромлянського сільського будинку культури та уже готова до надання відповідних послуг усім охочим. Наповнення активного парку найпростіше, що дозволить кожному самостійно займатися спортом за допомогою онлайн-завдань – у будь-який день та час доби.

   «Активний парк» передбачає наявність шести елементів: «шведську» стінку, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавку для виконання динамічних вправ, сходинки та зону (вільний простір) для створення координаційної лінії.

   Кожен із цих елементів буде позначений QR-кодом з можливістю переходу на спеціальний сайт з відеоуроками.

  Для цього достатньо за допомоги смартфона сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ, що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається спортивне заняття з віртуальним тренером.

  Комплекс розроблених вправ спрямований на розвиток основних рухових якостей: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь