A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

ДО ВІДОМА!

Дата: 03.02.2023 15:41
Кількість переглядів: 166

ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ОХТИРСЬКОГО РАЙОННОГО СЕКТОРУ №1

ФІЛІЇ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ»

В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 Фото без опису Діяльність Охтирського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спрямована на виконання завдань щодо реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та пробації; організації взаємодії та контролю за діяльністю уповноважених органів з питань пробації щодо реалізації досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; здійснення організаційного та методичного забезпечення, пов’язаного з реалізацією заходів досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; організації взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими та благодійними організаціями; забезпечення контролю за дотриманням прав людини і громадянина при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Одним із пріоритетних напрямків роботи є введення в промислову експлуатацію Єдиного реєстру засуджених та осіб, взятих під варту.

  Протягом 2022 року по обліку Охтирського районного сектору №1 філії ДУ «Центр пробації» в Сумської області пройшло всього 92 засуджених осіб та 11 осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності. Отримано на виконання 40 рішень суду щодо складення досудових доповідей стосовно обвинувачених, отримано 8 запитів з установ виконання покарань у напрямку пенітенціарної пробації.

  На користь держави, на рахунки ОТГ протягом 2022 року було перераховано 10 247 грн. 50 коп., що утримані із заробітку засуджених до виправних робіт.

Охтирським районним сектором №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області забезпечено виконання ст. 21 Закону України «Про пробацію» в частині взаємодії, у встановленому Законом порядку, з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями. З метою здійснення ефективного індивідуального планування соціально-виховної роботи з суб’єктами пробації та підготовки їх до звільнення з установ виконання покарань проводиться спільна робота з ВП №1 (м. Тростянець) Охтирського районного відділу поліції ГУ НП в Сумській області, соціальними службами, службою у справах дітей; комунальними закладами Міністерства охорони здоров’я, Тростянецьким бюро правової допомоги, центром зайнятості та ін. Проводяться робочі зустрічі з представниками правоохоронних органів, судової гілки влади, керівництвом органів місцевого самоврядування. Найбільш актуальні питання, які виносились до обговорення стосувались якості складання досудових доповідей стосовно обвинувачених; виконання покарання у виді обмеження волі; підготовка до звільнення засуджених, які перебувають у місцях позбавлення або обмеження волі на певний строк та ін.

  Співробітниками сектору приділена належна увага для залучення до співпраці волонтерів пробації – це небайдужі громадяни, які готові простягнути руку допомоги громадянам, які опинились у конфлікті із законом та перебувають на обліку у секторі пробації. Наразі Охтирський сектор пробації співпрацює з 2 волонтерами, які долучаються до проведення соціально-виховних і наглядових заходів, надають правопорушникам психологічні та юридичні консультації, допомагають їм відновити документи, отримати соціальну допомогу, надають консультації тощо. Волонтерська діяльність у пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які усвідомлюють це й мають навички вирішення конфліктних і складних ситуацій.

  Охтирський районний сектор № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області запрошує до співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності. Ми чекаємо на вас за адресою: вул. Заводська, 1, м. Тростянець, Сумська область, е-mail: sm8@probation.gov.ua

 

Начальник Охтирського районного сектору № 1

філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Каріна САЄНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь