A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

До відома  представників підприємств, установ та організацій усіх форм власності!

Дата: 11.04.2023 10:06
Кількість переглядів: 113

Визначення  шкоди та збитків завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв'язку із збройною агресією російської федерації

 

Фото без опису  Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 326 (зі змінами) затверджено Порядок визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації (постанова за посиланням: https://bit.ly/42vPnJZ), зокрема підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності за такими напрямами:

 18) економічні втрати підприємств (крім підприємств оборонно-промислового комплексу), у тому числі господарських товариств;

 19) втрати установ та організацій (крім установ та організацій оборонно-промислового комплексу);

 Визначення шкоди та збитків у межах кримінальних проваджень, для цілей подання постраждалими заяв на компенсації, подання позовів (у тому числі колективних) постраждалими до судових інстанцій, зокрема міжнародних, а також подання державою Україна до міжнародних судових інстанцій здійснюється відповідно до Методики визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв'язку із збройною агресією російської федерації, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності (далі – Методика), затвердженої на виконання зазначеної постанови спільним наказом Міністерства економіки України та Фонду державного майна України від 18.10.2022 № 3904/1223, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02 грудня 2022 р. за № 1522/38858 (наказ за посиланням: https://bit.ly/3yGZVYO).

  Методикою передбачено, що оцінка шкоди і збитків, завданих постраждалим внаслідок збройної агресії російської федерації, здійснюється шляхом проведення незалежної оцінки збитків (незалежними оцінювачами) або є результатом проведення судової експертизи (експертного дослідження).

  З огляду на викладене, просимо довести до відома зазначену постанову та Методику до підприємств, господарських товариств (комунальної та недержавної власності, крім тих, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток) належать державі), установ та організацій на підпорядкованій території (всіх форм власності) та у разі необхідності здійснювати оцінку збитків, що завдаються унаслідок збройної агресії російської федерації, та подальше їх відшкодування через судові інстанції відповідно до постанови та Методики.

Методика є обов’язковою для використання під час:

- оцінки (визначення розміру) реальних збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям, іншим суб’єктам господарювання всіх форм власності внаслідок втрати, руйнування або пошкодження їх майна у зв'язку зі збройною агресією РФ;

- оцінки (визначення розміру) упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності зазначеними суб’єктами господарювання;

- оцінки потреб у відновленні майна таких суб'єктів господарювання.

  Рекомендуємо проглянути матеріали конференції за участю представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Фонду державного майна України та незалежних оцінювачів, щодо оцінки шкоди і збитків, завданих підприємствам, установам і організаціям внаслідок збройної агресії російської федерації та яка проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 326.

  Матеріали конференції можна переглянути за посиланнями:

https://us06web.zoom.us/rec/share/uVA68dEIgPTgeCreQ2jeQLqgkDsydJKRjnxDUaHLaxS W61TxMZrk5JEKP9h6XxJ.xBYN7h6oCVBOjtmG або

https://t1p.de/fjwd8, код доступу 5CD+$Pg^

 Конференція починається з 22 хвилини запису. При потребі файли запису відеоконференції можна завантажити на зовнішні носії інформації.

 Інші матеріали конференції доступні для завантаження за посиланнями: https://drive.google.com/drive/folders/1IgSL9Vv8y2GYcecijhtn5TdvaBVjhW5P?usp=share_link або https://t1p.de/ae0sf .

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь