A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

ДО ВІДОМА!

Дата: 05.06.2023 16:46
Кількість переглядів: 55

Профілактика паразитарних захворювань: що потрібно знати?

Фото без описуЗа офіційними даними ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» в 2022 році в Сумській області було зареєстровано 836 випадків паразитарних хвороб, і вже за 4 місяці поточного року в області зареєстровано 478 випадків паразитарних хвороб (58% від усих випадків за минулий рік).  Майже половина зафіксованих в області випадків паразитарних хвороб представлена гельмінтозами, чверть – педикульозом і фтиріозом, 10% приходиться на коросту, 8% - на лямбліоз. Серед цих хвороб найбільш небезпечними для людини є саме глистяні інвазії, які можуть мати серйозні ускладнення у вигляді пневмоній, міокардитів, тромбозів судин, менінгоенцефалітів, перитонітів.

  В багаторічній динаміці спостерігається зниження захворюваності населення на гельмінтози, за виключенням захворювань на токсокароз, кількість випадків якого щороку зростає. Найбільш важливим джерелом цього гельмінтозу є хворі на токсокароз собаки й коти, які з екскрементами виділяють яйця цього гельмінта в навколишнє середовище. Яйця токсокар зберігаються у ґрунті протягом року і більше.

Для профілактики паразитарних захворювань пріоритетними напрямками є:

  • облаштування місць вигулу домашніх тварин;
  • проведення роз’яснювальної роботи з власниками тварин щодо правил утримання та вигулу тварин, особливо в житловій зоні;
  • організація регулярної дегельмінтизації собак та котів, у тому числі безпритульних;
  • захист пісочниць дитячих майданчиків від забруднення екскрементами тварин, повна заміна піску на тих майданчиках, де були знайдені яйця гельмінтів;
  • посилення настороженості лікарів щодо інвазій пацієнтів токсокарами.

 

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Охтирського районного управління ГУ ДПСС в Сумській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь