A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

3 грудня – Міжнародний день осіб з інвалідністю

Дата: 01.12.2023 14:01
Кількість переглядів: 51

3 грудня – Міжнародний день осіб з інвалідністю

 

Фото без описуРазом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

     На території Боромлянської сільської територіальної громади проживає 273 особи з інвалідністю, в т.ч. 9 дітей з інвалідністю. На виконання  плану заходів затвердженим рішенням виконавчого комітету Боромлянської сільської ради від 17.11.2023 року  № 109  «Про організаційні заходи щодо проведення у 2023 році  Міжнародного дня людей з інвалідністю» були проведені заходи:

- в комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Боромлянської сільської ради було проведено день «відкритих дверей», обстежено матеріально-побутові умови проживання  осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку в установі та дітей з інвалідністю громади з метою надання їм натуральної допомоги за місцем проживання;

- в закладі Ліцею Боромлянської сільської ради провели бесіду «Права людини з інвалідністю – що це означає?; диспут «Розуміння «інвалідності» як правозахисної моделі»; конкурс малюнків «Ми – різні, але ми – рівні»; круглий стіл «Конвенція ООН про права осіб з інвалідністю»;

- у сільських бібліотеках проведено годину милосердя «Я – людина, і це мене багато до чого зобов’язує!»; акцію добрих справ «Добро починається з тебе» .

     Протягом року особи з інвалідністю  нашої  громади були охоплені різними видами допомоги. Напередодні 3 грудня працівниками соціальної сфери була організована видача продуктових наборів та світлодіодних лампочок. В рамках співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) всі особи з інвалідністю мали змогу безкоштовно отримати психологічну, юридичну консультацію, а також були зареєстровані на фінансову допомогу. 

    Але не будемо забувати про головне – найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння. У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу, міцного здоров’я та мирного неба над головою. Надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевності і милосердя, які втілилися б у добрі справи.

     Дякуємо всім, хто опікується особами з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – це реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь