A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

«Волонтери – люди доброї волі»

Дата: 04.12.2023 09:34
Кількість переглядів: 152

«Волонтери – люди доброї волі»

  Фото без описуМіжнародний день волонтера є святом, яке щороку відзначається 5 грудня. Це день, коли мільйони волонтерів у всьому світі вшановуються за їхній внесок у покращення світу та підтримку людей, які потребують допомоги. Свято було встановлене Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році, з метою привернути увагу до ролі волонтерства у розвитку суспільства, підвищення громадської свідомості щодо важливості добровільної діяльності.

  Волонтерська діяльність багатогранна та охоплює різні сфери та напрями життя. Волонтерська допомога здійснюється з метою підтримки малозабезпечених, безробітних, багатодітних, бездомних, безпритульних, осіб, які потребують соціальної реабілітації, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. І відповідно існує волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією.

  Волонтерська діяльність у пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які усвідомлюють це й мають навички вирішення конфліктних і складних ситуацій.

  На щастя, сьогодні не бракує корисних людей, одним з яких є волонтер Охтирського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Валерій Лебідь, який працює юристом Тростянецького бюро правової допомоги. Пан Валерій – це наполеглива, відповідальна, толерантна та оптимістична особистість. Допомагає суб’єктам пробації, які в силу обставин, складних умов життя, умисно чи з необережності вчинили кримінальні правопорушення й засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Надає юридичну допомогу, спрямовану на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування сприятливих змін.

  Валерій Лебідь розпочав свою волонтерську діяльність у пробації з січня 2021 року. Щомісяця проводить зустрічі з клієнтами пробації та здійснює консультативні, правопросвітницькі заходи, надає правову допомогу, бере участь у проведенні соціально-виховної роботи.

  Зі слів Валерія: «Допомога клієнтам пробації дає мені відчуття, що я дійсно в силі змінити чиєсь життя на краще. І це дійсно важливо, адже такі речі безпосередньо впливають не тільки на одну певну людину,  і на розвиток усієї нашої країни. Ми мусимо допомагати один одному заради кращого майбутнього».

  Ми вдячні пану Валерію за сприяння розвитку волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, сумлінну працю задля забезпечення безпеки суспільства та з нагоди відзначення Міжнародного дня волонтерів, а також прийміть наше щире захоплення Вашим професіоналізмом, талантом та працелюбством! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь