Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

В Боромлянській громаді відмічається  підйом захворюваності на  грип та ГРВІ !

Дата: 14.02.2024 08:27
Кількість переглядів: 135

      Фото без описуЗа даними аналізу епідемічної ситуації з грипу та інших ГРВІ, проведеного  ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» - на 6-му тижні 2024 року (02.02.-08.02.2024)  в Боромлянській сільській територіальній громаді пороги середнього рівня інтенсивності епідемічного процесу були перевищені на 99,8%, показник захворюваності  при цьому становить 1422,8 на 100 тис. населення, при середньо-обласному показнику - 778 на 100 тис. населення.

  Грип - це гостра респіраторна вірусна інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. 

 Симптоми, які відрізняють грип від інших ГРВІ це - блискавичний початок хвороби, гарячка, міалгії (біль у м'язах), температура тіла понад 380 С, слабкість, втома, озноб, головний біль. Через свої ускладнення грип небезпечний (наприклад, пневмонія та ниркова недостатність), тому дуже важливо вчасно встановити діагноз та почати лікування. 

 Якщо у Вас типові симптоми грипу, необхідно відразу проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем і виконувати його вказівки.  Грип та інші респіраторні вірусні інфекції є особливо небезпечними для дітей, вагітних, осіб похилого віку та людей, які мають хронічні захворювання (наприклад, бронхіальна астма чи хронічний обструктивний бронхіт).

  Охтирське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області вкотре нагадує, що хворобу краще попередити, чим потім її лікувати.

  Основними правилами профілактики захворювання на грип, COVID-19 та інші гострі респіраторні вірусні інфекції є - часте миття рук з милом (якщо поруч немає води та мила, використовуйте антисептик на спиртовій основі для рук), періодичне провітрювання приміщення, перебування на свіжому повітрі, загартовування, збалансоване харчування, правильний режим сну та відпочинку. Також, уникайте скупчень людей і близького контакту з хворими, дотримуйтесь фізичної дистанції, намагайтеся не торкатися обличчя, особливо зони очей, носа та рота – саме через ці органи мікроби якнайшвидше проникають в організм.

  Найдієвіша профілактика грипу та  COVID-19 – це вакцинація.  Вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Вакцинація проти COVID-19 залишається безоплатною для кожного українця.   Медики на даний час використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson»), Comirnaty (виробник Pfizer), а також  специфічну вакцину Омікрон (виробник «Pfizer»).

 

  Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Охтирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь