Боромлянська громада
Сумська область, Охтирський район

  Продуктивна співпраця – запорука успіху

Дата: 18.10.2024 15:31
Кількість переглядів: 21

                                     Продуктивна співпраця – запорука успіху

18.10.2024 у приміщенні Боромлянської об’єднаної територіальної громади відбулася чергова робоча зустріч голови громади Василя Романіки та начальника Охтирського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Каріни Саєнко.

Під час зустрічі Каріна Саєнко інформувала про переваги пробації, обговорили актуальні проблемні питання, які виникають у процесі співпраці та під час дії воєнного стану. Особливої уваги під час обговорення було приділено питанню шляхів подальшої співпраці в напрямку пенітенціарної пробації.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018 № 974/5/467/609/280 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», Охтирський районний сектор № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з державними органами, органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями сприяють засудженим, які готуються до звільнення, у визначенні місця проживання після звільнення та працевлаштуванні працездатних осіб.

Для засуджених осіб, які тривалий час відбували покарання у виді позбавлення або обмеження волі, адаптація до життя на волі є досить складною. Звільнені на волі зустрічаються з такими проблемами як побутова невлаштованість, відсутність житла, труднощі з офіційним працевлаштуванням та ін. Проблеми у відновленні свого соціального статусу та поверненні до нормальних умов життя призводять до того, що особи, які звільнилися з установ виконання покарань, знову стають на кримінальний шлях, через що підвищується рівень злочинності.

Соціальна адаптація осіб, звільнених з місць позбавлення волі, а зокрема, визначення можливого місця проживання та побутового влаштування – є одним із важливих напрямів не тільки профілактики вчинення нових злочинів цією категорією осіб, а й профілактики злочинності в цілому.

Дана робоча зустріч мала на меті покращити взаємодію територіальних громад стосовно здійснення пенітенціарної пробації (допомоги) відносно засуджених осіб, що готуються до звільнення з установ виконання покарань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь